Personvernerklæringen i California

Gyldig fra: 1. januar 2020

Radisson Hotel Group («Radisson», «vi», «oss» eller «vår») har innført Personvernerklæringen i California i samsvar med varselkravene i California Consumer Privacy Act fra 2018, som oppdatert («CCPA»), og definerte begreper i CCPA skal ha samme betydning hvor de er benyttet i denne Personvernerklæringen («Personvernerklæring i California»). 

Personvernerklæringen i California gjelder kun for opplysninger innsamlet gjennom: Nettsted-appene vi eier som er koblet til og opplysninger innsamlet gjennom andre kanaler, som på telefon eller personlig.

Definisjoner spesifikke for denne Personvernerklæringen
Personopplysninger vi samler inn og offentliggjør
Verifiseringsprosess
Anti-diskriminering
Sletting av dine personopplysninger
Godkjente agenter
Personopplysninger for mindreårige
Retten til fravalg
Tilleggsinformasjon
Ytterligere rettigheter for Personvernerklæringen i California
Endringer i Personvernerklæringen i California

Definisjoner spesifikke for denne Personvernerklæringen

CCPA inneholder definisjoner for begreper spesifikke for denne Personvernerklæringen som ikke gjelder for Radissons overordnede personvernerklæring, som følger:

«Personopplysninger» betyr opplysninger som identifiserer, knyttes til, beskriver, kan med rimelighet forbindes med eller kobles til, direkte eller indirekte, en spesifikk forbruker eller husholdning.  Personopplysninger omfatter ikke opplysninger tilgjengelig for allmennheten gjennom offentlige kilder, anonymisert eller sammenslått forbrukerinformasjon som ikke kan gjenopprettes til å identifisere deg, enhver informasjon dekket under Gramm-Leach-Bliley Act eller California Financial Information Privacy Act, aktiviteter dekket av Fair Credit Reporting Act, eller beskyttede helseopplysninger som definert i Health Insurance Portability and Accountability Act. 

«Salg» eller «selge» betyr å selge, leie, frigjøre, offentliggjøre, spre, gjøre tilgjengelig, overføre eller på annen måte kommunisere muntlig, skriftlig eller elektronisk eller på andre måter, personopplysninger fra en forbruker fra selskapet til et annet selskap eller tredjepart for økonomiske eller andre vederlagsmessige formål.

«Tjenesteleverandør» betyr et enkeltmannsforetak, partnerskap, aksjeselskap, selskap, forbund eller annen juridisk enhet som er organisert eller drevet for å oppnå fortjeneste eller økonomiske fordeler for sine aksjonærer eller andre eiere, som behandler opplysninger på vegne av virksomheten og som selskapet offentliggjør personopplysninger for forretningsformål i henhold til en skriftlig kontrakt.

«Tredjepart» betyr en person eller enhet som ikke er en virksomhet som samler inn personopplysninger fra forbrukere, som definert i CCPA, og som selskapet offentliggjør forbrukerens personopplysninger til for et forretningsformål i henhold til en skriftlig kontrakt.

Personopplysninger vi samler inn og offentliggjør

Avsnittene under viser kategoriene av personopplysninger vi samler inn eller «kan samle inn», eksempler på personopplysninger i hver kategori, alle typer kilder personopplysninger innsamles fra, forretningsformålene i hver opplysningskategori, og alle typer tredjeparter som kategoriene av personopplysninger deles med. Vi offentliggjør visse personopplysninger til tredjeparter for forretningsformål, som vist under. Vi selger også visse personopplysninger til tredjeparter. Vi selger ikke personopplysninger for mindreårige under 18 år. Denne informasjonen dekker vår praksis for den siste 12-måneders perioden.

Personopplysninger: Unike identifikatorer

Eksempler

Navn, signatur, adresse, telefonnumre, e-postadresser, kontonavn, personnummer, DL-nummer, passnummer, nettidentifikator, IP-adresser

Typer kilder denne kategorien av personopplysninger innhentes fra:

- Nettbaserte bestillingskanal du brukte under bestillingen
- Fra reisebyrået
- Direkte fra deg via bestillingsskjema eller hotellets registreringskort
- Direkte fra deg når du kommer med ekstra forespørsler om tjenester/fasiliteter i hotellresepsjonen eller hos conciergen
- Fra telefonsentralen vår
- Fra Radisson-hotellet du bestilte direkte på gjennom et nettbasert tilbudsskjema
- Din samhandling med chatboten for møter og arrangementer
- Fra din samhandling på sosiale medier
- Fra leverandører av e-postanalyser
- Fra Adobe Analytics

Forretningsformål for innsamling

- For å gjennomføre hotellreservasjonen din
- For å tilby tjenester til deg
- For å bistå med innsjekking og utsjekking
- For å tilby lojalitetsprogrammer til deg
- For å tilby forespurte varer og tjenester
- For å huske preferansene dine
- For å hjelpe deg å ferdigstille bestillingen hvis du har gått bort fra handlekurven
- For å levere gjesteundersøkelser om tilfredshet til deg
- For å sende deg e-post om service eller tjenester
- For å forstå analyser av e-poster til deg
- For å kjøre kredittrapporter
- For å utføre vedlikeholdstjenester
- For å returnere gjenglemte eiendeler til deg
- For å administrere preferansene dine
- For å vurdere og oppfylle henvendelser fra deg
- For å innløse eller kjøpe et gavekort
- For å melde deg på nyhetsbrev eller markedsføringskommunikasjon
- For å avtale et møtested for deg
- For å kjøre analyser eller nettaktivitet

Typer tredjeparter som denne kategorien av personopplysninger selges og/eller utleveres til

Utlevering

- IT-leverandører som var involvert i den (nettbaserte) bestillingsprosessen
- IT-leverandører
- Betalingsformidlere
- Leverandøren av e-posttjenester
- Leverandør av tilfredshetsundersøkelse
- Leverandør av spørreundersøkelse om møtetilfredshet
- Leverandører av leverings eller budtjenester (for å kunne returnere ting du har mistet eller glemt)
- Plattformleverandør av gavekort (hvis aktuelt)
- Produsent av gavekort (hvis aktuelt)
- Leverandør av lojalitetsprogram
- Sky- og vertstjenesteleverandør

Salg

- Leverandør av mobilapper
- Leverandør av nettbasert chatbot
- Leverandør av målrettede annonser
- Reisebyrået ditt, hvis aktuelt
- Leverandør av analysetjenester


Personopplysninger: Offentlig legitimasjonsnummer

Eksempler

Passnummer, førerkort eller identifikasjonskort

Typer kilder denne kategorien av personopplysninger innhentes fra:

- Direkte fra deg

Forretningsformål for innsamling

- For å bekrefte identiteten din

Typer tredjeparter som denne kategorien av personopplysninger selges og/eller utleveres til

Ingen


Personopplysninger: Finansielle opplysninger

Eksempler

Bankkontonummer, kredittkortnummer, debetkortnummer, eller andre finansielle opplysninger

Typer kilder denne kategorien av personopplysninger innhentes fra:

- Direkte fra deg via bestillingsskjema eller hotellets registreringskort
- Gjennom den nettbaserte bestillingskanalen du brukte under bestillingen
- Fra reisebyrået ditt (hvis aktuelt)
- Fra telefonsentralen vår
- Fra Radisson-hotellet du bestilte direkte på
- Direkte fra deg når du kommer med ekstra forespørsler om tjenester/fasiliteter i hotellresepsjonen eller hos conciergen
- Skjemaet for tilbudsforespørsel på nett

Forretningsformål for innsamling

- For å betale for påløpte kostnader fra et opphold på Radisson-hoteller
- For å holde av rom når handlekurven din forlates under bestillingsprosessen
- For å bestille et hotell
- For å registrere ankomst og avreise ved et hotell
- For å belaste deg for hotelldepositum i forbindelse med opphold
- For å belaste deg for oppholdet
- For å kunne etablere, skrive ut eller sende deg faktura for opphold
- For å betale provisjon til reisebyrå (hvis aktuelt)
- For å kontakte deg om hotellreservasjon eller fullføre reservasjonen din

Typer tredjeparter som denne kategorien av personopplysninger selges og/eller utleveres til

Utlevering

- Plattformleverandøren av gavekortet
- Leverandør av lojalitetsprogram
- Betalingsleverandør
- IT-tjenesteleverandører involvert i (den nettbaserte) bestillingsprosessen
- IT-leverandører
- Leverandører av e-posttjenester

Salg

- Reisebyrået ditt, hvis aktuelt


Personopplysninger: Helse/medisinske opplysninger

Eksempler

Medisinske opplysninger for tilpasninger av hotellrom

Typer kilder denne kategorien av personopplysninger innhentes fra:

- Direkte fra deg

Forretningsformål for innsamling

- Tilpasninger for spesielle, medisinske behov

Typer tredjeparter som denne kategorien av personopplysninger selges og/eller utleveres til

Ingen


Personopplysninger: Kjøpshistorikk

Eksempler

Kommersiell informasjon, inkludert informasjon om personlige eiendeler, kjøpte eller vurderte produkter eller tjenester, eller andre kjøp eller forbrukerhistorikk eller -trender

Typer kilder denne kategorien av personopplysninger innhentes fra:

- Direkte fra deg via bestillingsskjema eller hotellets registreringskort
- Gjennom den nettbaserte bestillingskanalen du brukte under bestillingen
- Fra reisebyrået
- Fra telefonsentralen vår
- Fra Radisson-hotellet du bestilte direkte på

Forretningsformål for innsamling

- For å styre lojalitetsprogrammet ditt
- For å tilby varer eller tjenester som kan være av interesse for deg
- For å administrere hotellopphold eller kjøp
- For å håndtere tvister om fakturering
- For å hjelpe deg å innløse eller kjøpe et gavekort
- For å holde av rom når handlekurven din forlates under bestillingsprosessen
- For å belaste deg for oppholdet
- For å kunne etablere, skrive ut eller sende deg faktura for opphold
- For å betale provisjon til reisebyrå (hvis aktuelt)
- For å kontakte deg om hotellreservasjon eller fullføre reservasjonen din<
- For å kjøre kredittrapporter

Typer tredjeparter som denne kategorien av personopplysninger selges og/eller utleveres til

Utlevering

- Plattformleverandøren av gavekortet
- Leverandør av lojalitetsprogram
- Betalingsleverandør
- IT-tjenesteleverandører involvert i (den nettbaserte) bestillingsprosessen
- IT-leverandører
- Leverandører av e-posttjenester
- Leverandører av leverings eller budtjenester (for å kunne returnere ting du har mistet eller glemt)

Salg

- Reisebyrået ditt, hvis aktuelt


Personopplysninger: Internettaktivitet

Eksempler

Opplysninger om aktivitet på nett eller elektroniske nettverk inkluderer, men er ikke begrenset til, nettleserhistorikk, søkehistorikk og informasjon om en forbrukers samhandling med en nettside, applikasjon eller annonsering.

Typer kilder denne kategorien av personopplysninger innhentes fra:

- Vår digitale analyser, digital annonsering, leverandører av e-posttjenester og digitale byråer

Forretningsformål for innsamling

- For å forbedre din opplevelse på nett og bestilling
- For å la deg kommunisere preferansene dine til oss for nåværende og fremtidige reservasjoner og opphold
- For å tilby relevant annonsering
- For å måle effektiviteten av kommunikasjon og kampanjer
- For å forbedre innholdet i e-postene våre

Typer tredjeparter som denne kategorien av personopplysninger selges og/eller utleveres til

Utlevering

- IT-leverandører
- Leverandører av e-posttjenester
- Leverandør av lojalitetsprogram

Salg

- Leverandør av mobilapper
- Sky- og vertstjenesteleverandør
- Leverandør av nettbasert chatbot
- Leverandør av analysetjenester


Personopplysninger: Geoplasseringsdata

Eksempler

Geoplasseringsdata

Typer kilder denne kategorien av personopplysninger innhentes fra:

- Ditt bruk av mobilapplikasjonene våre
- Direkte fra deg

Forretningsformål for innsamling

- For å tilby deg mobilapplikasjoner


- For å bistå deg med bestilling av et hotell eller tjeneste
- For å levere tjenester eller tilbud som kan være av interesse for deg
- For å hjelpe deg å finne hotell i nærheten

Typer tredjeparter som denne kategorien av personopplysninger selges og/eller utleveres til

Utlevering

- IT-leverandører
- Sky- og vertstjenesteleverandør

Salg

Leverandør av mobilapper


Personopplysninger: Yrkeshistorikk

Eksempler

Profesjonelle eller yrkesrelaterte opplysninger

Typer kilder denne kategorien av personopplysninger innhentes fra:

- Direkte fra deg

Forretningsformål for innsamling

- Betalinger eller rabatter fra arbeidsgiver

Typer tredjeparter som denne kategorien av personopplysninger selges og/eller utleveres til

Utlevering

- Vår betalingsformidler

Salg

- Leverandør av nettbasert bestillingstjeneste
- Reisebyrået ditt, hvis aktuelt


Personopplysninger: Slutninger

Eksempler

Slutninger trukket fra disse opplysningene er oppgitt i denne underinndelingen for å skape en profil om en forbruker, reflekterer forbrukerens preferanser, karakteristikker, psykologiske trender, tilbøyeligheter, atferd, evner og forutsetninger

Typer kilder denne kategorien av personopplysninger innhentes fra:

- Fra leverandøren av våre e-posttjenester
- Leverandøren av vårt lojalitetsprogram
- Fra den nettbaserte kontoen din
- Fra Internett-aktiviteten din
- Direkte fra deg i undersøkelser
- Fra vårt callsenter
- Fra leverandører av forbrukerdata
- Kjøpshistorikk
- Fra registreringshistorikk for kampanjer

Forretningsformål for innsamling

- For å gi deg annonsering som er relevant for deg

Typer tredjeparter som denne kategorien av personopplysninger selges og/eller utleveres til

Utlevering

- IT-tjenesteleverandører
- Leverandør av e-posttjenester
- Leverandør av lojalitetsprogram
- Sky- og vertstjenesteleverandør

Salg

- Leverandør av mobilapper
- Leverandør av nettbasert chatbot
- Leverandør av analysetjenester


Vi samler ikke inn kategorier av personopplysninger som ikke er angitt over eller bruker personopplysninger innhentet i de ovennevnte kategoriene for forretningsformål som ikke er oppført over, uten å gi deg et varsel om dette.

Du har rett til å be om visse typer opplysninger vi har om deg for de siste 12 månedene. Du kan sende inn en slik forespørsel inntil to ganger i en periode på 12 måneder. Merk at det er omstendigheter hvor vi ikke kan imøtekomme henvendelsen din etter CCPA, som omfatter når vi ikke kan verifisere henvendelsen din og/eller når det strider mot våre egne forpliktelser om samsvar med andre juridiske eller regulatoriske krav. Vi vil varsle deg etter du har sendt inn en henvendelse dersom dette er tilfellet.

- Hvis du ønsker å be om (1) kategoriene av personopplysninger innsamlet om deg, (2) kategoriene av kilder personopplysningene er hentet fra, (3) kategoriene av tredjeparter som vi har delt personopplysningene dine med, og (4) forretningsformålet for de innsamlede personopplysningene, send en e-post til privacyquestion@radissonhotels.com eller ring 1-800-333-3333. Hvis du bruker e-post vil du bli bedt om å sende inn informasjon som vi bekrefter, hvis du bruker telefon vil du bli veiledet gjennom en prosess som lar deg gjennomgå verifisering der.
- Hvis du ønsker å be om spesifikke personopplysninger vi har samlet inn om deg, kan du sende e-post til privacyquestion@radissonhotels.com eller ringe 1-800-333-3333. Hvis du bruker e-post vil du bli bedt om å sende inn informasjon som vi bekrefter, hvis du bruker telefon vil du bli veiledet gjennom en prosess som lar deg gjennomgå verifisering der.
- Hvis du ønsker å be om (1) kategoriene av personopplysninger innsamlet om deg, (2) kategoriene av personopplysningene som er solgt, (3) kategoriene av tredjeparter som vi har solgt personopplysningene dine til, og (4) forretningsformålene de innsamlede personopplysningene ble utlevert for, send en e-post til privacyquestion@radissonhotels.com eller ring 1-800-333-3333. Hvis du bruker e-post vil du bli bedt om å sende inn informasjon som vi bekrefter, hvis du bruker telefon vil du bli veiledet gjennom en prosess som lar deg gjennomgå verifisering der.

Verifiseringsprosess

Ved å sende en e-posthenvendelse eller ringe gratisnummeret vil du bli bedt om å verifisere informasjon vi har samlet inn om deg. Mengden opplysninger du vil måtte sende inn er avhengig av type henvendelse du ber om å få oppfylt.

Anti-diskriminering

Vi diskriminerer ikke mot deg hvis du utøver rettighetene dine i henhold til CCPA, som er angitt i denne Personvernerklæringen i California. Merk at et legitimt avslag på en forespørsel om opplysninger, sletting eller fravalg ikke diskrimineres, ei er det heller urimelig å belaste et gebyr for en omfattende eller gjentakende henvendelse hvor det er tillatt etter CCPA.

Sletting av dine personopplysninger

Du har rett til å be om at vi sletter visse personopplysninger som vi har samlet inn om deg. Merk at det er omstendigheter hvor vi ikke kan imøtekomme henvendelsen din etter CCPA, som omfatter når vi ikke kan verifisere henvendelsen din og/eller når det strider mot våre egne forpliktelser om samsvar med andre juridiske eller regulatoriske krav. Vi vil varsle deg etter du har sendt inn en henvendelse dersom dette er tilfellet.

- Hvis du ønsker å be om at vi sletter personopplysninger i henhold til kravene i CCPA, må du sende en e-post til privacyquestion@radissonhotels.com eller ringe 1-800-333-3333. Hvis du bruker e-post vil du bli bedt om å sende inn informasjon som vi bekrefter, hvis du bruker telefon vil du bli veiledet gjennom en prosess som lar deg gjennomgå verifisering der.

Godkjente agenter

Du kan oppnevne en autorisert agent til å utøve rettighetene dine etter CCPA på dine vegne.

Ifølge CCPA:

- Kan kun en bedrift eller naturlig person registrert hos California Secretary of State opptre som en autorisert agent.
- Du må gi den oppnevnte agenten en skriftlig tillatelse til å utøve dine rettigheter under CCPA på dine vegne.
- Vi kan avslå en henvendelse fra en autorisert agent på dine vegne hvis agenten ikke sender inn beviser på at han, hun eller den er autorisert av deg til å opptre på dine vegne hvis vi ber om slike beviser, i den grad det er tillatt av CCPA.
- Selv om du har en autorisert agent til å utøve dine rettigheter i henhold til CCPA på dine vegne, kan vi fremdeles, etter CCPA, kreve at du verifiserer din identitet direkte overfor oss. Denne bestemmelsen gjelder ikke hvis du har gitt en skriftlig fullmakt i samsvar med California Probate Code, artikler 4000 til 4465.

Personopplysninger for mindreårige

Vi vil ikke med viten og vilje innhente eller be om personopplysninger fra barn under 18 år, eller bevisst tillate slike personer å bestille rom på våre hoteller. I tilfelle vi blir klar over at vi har innhentet personopplysninger fra et barn under 18 år uten foreldrenes samtykke, vil denne informasjonen umiddelbart bli fjernet. Hvis du mener at vi har eller kan ha informasjon fra eller om et barn under 18 år, ber vi deg om å ta kontakt med oss på privacyquestion@radissonhotels.com.

Retten til fravalg

Du har rett til å be om at vi ikke selger visse personopplysninger som vi har samlet inn om deg. Hvis du utøver denne retten, må du være oppmerksom på at vi i etterkant kan måtte be deg om å godta salg av personopplysninger hvis dette er påkrevd for å fullføre en transaksjon du har vært initiativtaker til, ifølge CCPA. Hvis det kreves at du gir tillatelse til dette, vil vi gi deg de nødvendige instruksjonene.

- Hvis du ønsker å be om at vi ikke selger personopplysninger i henhold til kravene i CCPA, må du sende en e-post til privacyquestion@radissonhotels.com eller ringe 1-800-333-3333. Hvis du bruker e-post vil du bli bedt om å sende inn informasjon som vi bekrefter, hvis du bruker telefon vil du bli veiledet gjennom en prosess som lar deg gjennomgå verifisering der.
- Hvis du bruker en autorisert agent til å sende henvendelsen om fravalg, ber vi om at agenten oppgir bevis på at han, hun eller den er autorisert av deg til å opptre på dine vegne. CCPA krever at du må gi den oppnevnte agenten en skriftlig tillatelse til å utøve dine rettigheter under CCPA på dine vegne.

Hvis du fravelger at vi selger personopplysningene dine venter vi minst 12 måneder før vi spør deg om vi kan selge personopplysningene dine.

Du har rett til å velge at vi selger personopplysningene dine etter at du har fravalgt denne muligheten. Hvis du ønsker å velge at vi kan selge personopplysningene dine, må du sende en e-post til privacyquestion@radissonhotels.com eller ringe 1-800-333-3333. Å velge dette alternativet er en to-stegs prosess hvor du først velger dette og så bekrefter dette valget.

Tilleggsinformasjon

Hvis du ønsker mer informasjon om vår Personvernerklæring i California, ta kontakt på 1-800-333-3333 eller privacyquestion@radissonhotels.com.

Ytterligere rettigheter for Personvernerklæringen i California

Hvis du bor i California, har du rett til å spørre oss én gang hvert år om vi har delt personopplysninger med tredjeparter for deres direkte markedsføringsformål. For å fremme en slik forespørsel kan du sende oss en e-post til privacyquestion@radissonhotels.com eller skrive til oss på adressen som angis nedenfor. Oppgi i forespørselen at du er bosatt i California og kommer med en såkalt «Shine the Light»-forespørsel.

Du kan se vår overordnede personvernerklæring eller ta kontakt med oss på privacyquestion@radissonhotels.com eller 1-800-333-3333 med eventuelle spørsmål.

Endringer i Personvernerklæringen i California

Radisson forbeholder seg retten til å endre denne Personvernerklæringen i California til enhver tid. Når vi foretar endringer til Personvernerklæringen i California publiserer vi en oppdatert erklæring på nettstedet vårt med ikrafttredelsesdatoen.

Gå tilbake til begynnelsen av personvernerklæringen i California: Til toppen av siden